FAQ

Vanliga frågor om honung

  • Vad är raw honung / rå honung?
    Honung brukar kallas rå eller raw när den inte har värmts upp över temperaturen som finns i bikupan (ca 35 grader celcius). Endast värmebehandlad flytande honung, som oftast används till matlagning, värms upp för att hållas flytande. Naturell honung och smaksatt honung, utsätts aldrig för temperaturer över 35 grader. Orörd honung har endast silats innan den lagts i burk. Detta görs för att få bort bivax och andra partiklar.
  • Vad är kallslungad honung?
    Honung slungas alltid kallt, utan tillförd värme. Kallslungad honung omfattar således all honung och är ett påhittat begrepp.
  • Hur länge håller honung?
    All honung måste märkas med ett bäst före datum. Ofta sätts 1 till 2 år från burkningstillfället. Honung blir däremot inte oätbar, men kan tappa smak, mörkna och börja jäsa.
Fri frakt

På köp över 499:-

Leverans inom Sverige

2-4 arbetsdagar

Trygg betalning med Klarna

Kort, swish, direkt- & delbetalning